Descriere

Împrumut garantat cu ipotecă, ce poate fi utilizat pentru achiziţionarea, construcţia sau modernizarea unei locuinţe, precum şi pentru refinanţarea unui alt credit similar. Se deosebeşte de un credit ipotecar prin faptul că nu există obligaţia pentru bănci de a stabili ca dobânzile variabile se ajustează doar în funcţie de un indice monetar de referinţă.

Pe lângă creditele ipotecare, pentru a achiziționa o casă ai la dispoziție și varianta unui credit imobiliar. Cu toate că un credit imobiliar este tot un tip de creditare cu garanție ipotecară, diferența majoră este că împrumutul poate fi garantat cu un alt imobil față de cel care este achiziționat, construit sau modernizat. Altfel spus, trebuie să ai deja un bun fix, sub forma unei case ori a unui apartament, cu care să garantezi achitarea creditului. Valoarea bunului trebuie să fie mai mare față de banii împrumutați. Așadar, conform legislației în vigoare, garanția va trebui să aibă o valoare mai mare cu 133 % față de valoarea creditului accesat.

Totodată, valoarea maximă a unui credit imobiliar nu poate să depășească 75 % din valoarea imobilului pentru achiziția căruia se face cererea de împrumut.

Avantajele colaborării cu un broker de credite

INFORMARE PERMANENTĂ

Vei fi protejat de anumite „capcane” – multă lume este preocupată de existența unor „clauze ascunse”. Pentru a evita acest lucru, brokerul de credite este alături de tine în citirea contractului și te ajută să înțelegi aspectele care pot crea confuzii.

OFERTE MULTIPLE

Un broker de credite are acces la numeroase produse financiare de pe piață. Poate face comparații între produse de același fel și poate identifica cele mai bune condiții de creditare.

TIMP CÂȘTIGAT

Brokerii de credit pot oferi servicii potrivite pentru persoanele care doresc să obțină împrumutul care să ofere condițiile ideale fără a pierde timp cu găsirea celei mai bune oferte.

COST ZERO

De ce este acest serviciu gratuit? Brokerul de credite ajută instituția financiară să obțină clienți. Banca economisește, astfel, efort, energie si timp alegând să colaboreze cu un broker de credite căruia îi oferă un comision.

SFATURI PROFESIONISTE

Broker-ul de credit ipotecar îți va fi alături pe tot parcursul procedurii de aplicare, de la perioada în care ești în căutarea creditorului potrivit până la semnarea contractului și încasarea banilor.

Criterii minime de eligibilitate

Vârsta

Vârsta minimă: 21 an
Vârsta maximă la momentul expirării creditului: 65 ani pentru bărbați, 63 ani pentru femei

Vechime în muncă

3 luni la actualul angajator și minim 12 luni continue în ultimii 2 ani

Avans

minim de 15% pentru un împrumut în lei și de minim 35% pentru credit în euro

Venitul minim net:

1500 lei

Contract de muncă

pe perioada nedeterminată sau determinată (dacă se acoperă perioada creditului)

Acte Necesare

  • actul de identitate
  • acord ANAF pentru verificarea veniturilor (îl primești și semnezi la sediul nostru)
  • documente care  arate valoarea bunului pentru care soliciți creditul
  • actele de proprietate ale imobilului luat în garanție (ex: extras CF)
  • raportul de evaluare din care reiese valoarea de piață a acestuia (te ajutăm și cu acesta)

Compară oferta a peste 15 bănci partenere

Completează formularul de mai jos pentru a fi redirecţionat către pagina de calcul.