Întrebări şi testimoniale

Serviciile sunt gratuite, fără nici un fel de costuri ascunse. Fie că accesaţi creditul prin sucursală bancară, fie prin brokerul de credite, costurile sunt absolut aceleaşi. Băncile sunt interesate să-şi diversifice canalele de distribuţie ale produselor proprii în vederea câştigării unui segment de piaţă cât mai mare.

Un avantaj deloc de neglijat al colaborării cu un broker de credite este că serviciile de oferite de acesta nu va trebui să fie plătite de către tine. Asta pentru că companiile de acest tip lucrează pe baza comisioanelor obținute din partea băncilor pentru contractele de creditare pe care le intermediază. Așa se face că, de fapt, consultanța financiară de care tu beneficiezi este gratuită (în ceea ce te privește, cel puțin)!

Brokerul stabileşte parteneriate cu băncile în baza unor contracte de colaborare. Aceste parteneriate sunt agreate de către bănci datorită volumului mare de credite generate prin intermediul brokerului, dar şi datorită faptului că brokerul este cel care întocmeşte în totalitate dosarul de credit. Astfel, banca face economie de resurse umane şi timp alocat.

Banca plăteşte de regulă pentru serviciile prestate de către broker un comision de intermediere contract. Astfel, brokerul este un partener autonom, fără contract de exclusivitate cu o anumită bancă.

  • Pentru că oricât ai încerca să te informezi înainte de un drum la bancă, nu vei aduna destule informaţii în timp util.
  • Pentru că nu îţi poţi lua concediu de fiecare dată când ai nevoie de un serviciu bancar pentru a te informa temeinic.
  • Pentru că indiferent cu câte astfel de produse bancare te-ai fi întâlnit până acum, tot nu ai ajuns să le cunoşti pe toate pentru a face o alegere corectă.
  • Pentru că trebuie să recunoşti că, în pofida tuturor avertismentelor şi a propriului bun simţ care îţi spune să citeşti contractul, tot nu o faci aşa cum ar trebui.
  • Pentru că nu ştii să citeşti un contract printre rânduri. Desigur, în relaţia cu clienţii toate băncile sunt transparente. Dar trebuie să recunoşti că, de cele mai multe ori, ai nevoie de un translator când citeşti contractul.

Obiectivele brokerului de credite sunt intermedierea de credite și obținerea celui mai avantajos împrumut pentru client. Mai jos sunt principalele sale atribuții:

  • Identifică ofertele de creditare de pe piață, în funcție de profilul fiecărui client (credit de nevoi personale, credit ipotecar, credit IMM, Noua Casă, refinanțare etc.);
  • Realizează un scoring preliminar al clientului și explică opțiunile de creditare;
  • Caută ofertele de creditare potrivite clientului și le transmite acestuia. Aceste oferte trebuie să conțină în detaliu costurile creditului și momentul în care acesta trebuie achitat;
  • Explică fiecărui client terminologia financiar-bancară pentru ca acesta să înțeleagă stadiul în care se află aplicația de credite;
  • Întocmește și transmite dosarul de credit în analiză. Șansele de obținere a unui credit cresc dacă dosarul este bine întocmit;
  • Poate negocia pentru client anumiți termeni și/sau costuri pentru a obține cel mai bun împrumut;
  • Monitorizează și administrează dosarul de credit în timpul analizei și poate oferi un feedback în timp real clientului;
  • Pentru creditul ipotecar, poate oferi contact pentru cei mai buni notari/evaluatori;
  • Organizează etapele preliminare semnării contractului de credit și participă la momentul semnării, pentru a se asigura că interesele clientului sunt respectate;
  • Este alături de client până în momentul încasării banilor și după, în cazul în care intervin probleme contractuale. 
  • Dacă eşti la zi cu toate informaţiile din domeniul bancar.
  • Dacă ai beneficiat până acum de numeroase servicii bancare şi ştii exact ce îţi trebuie şi de unde.
  • Dacă oricum lucrezi cu o singură bancă din principiu, chiar dacă există oferte mai bune pe piaţă.
  • Dacă nu ţii la timpul alocat căutărilor.
  • Dacă nu ţii la banii pierduţi în alegerea unui produs când altele ar fi fost mult mai bune.

Brokerii de credit pot oferi servicii potrivite pentru persoanele care doresc să obțină împrumutul care să ofere condițiile ideale fără a pierde timp cu găsirea celei mai bune oferte. Brokerul este un intermediar, analizează ceea ce dorești de la un credit și îți oferă mai multe posibilități care ți s-ar potrivi și dintre care poți alege. 

Brokerii de credit pot solicita un comision, însă acesta este plătit, conform legii, de către instituțiile financiare. Aceștia sunt obligați să îți ofere informații detaliate despre fiecare opțiune de împrumut prezentată: date cu privire la termenii plăților, rata dobânzii, cât vei plăti în total în momentul finalizării creditului, precum și drepturile și obligațiile pe care le ai dacă plătești anticipat.  

Dacă iei creditul direct de la un creditor, va trebui să te informezi singur cu privire la ofertele disponibile și să comunici cu reprezentanții instituției financiare. Fiecare instituție necesită completarea unei aplicații în care va trebui să oferi detalii cu privire la situația ta financiară și la cât ești dispus să plătești lunar. Creditorul îți va analiza aplicația, pentru a vedea dacă ești un bun-platnic și pentru a se asigura că acel tip de credit este sustenabil și potrivit pentru veniturile tale. 

În cazul în care aplicația a fost confirmată, creditorul îți va oferi o copie a documentului, alături de condițiile și termenii împrumutului. Acest lucru este necesar pentru a confirma că înțelegi cât va trebui să plătești într-un anumit interval de timp și care sunt comisioanele aferente creditului. Dacă accepți condițiile, creditorul va întocmi contractul, după care îți va transfera fondurile în cont. 

Alegerea între un broker de credite și aplicarea direct la creditor depinde de preferințele și timpul fiecăruia. Dacă ai puțin timp la dispoziție, însă dorești să obții cele mai bune oferte, brokerul de credite se poate ocupa de documentare, pentru tine. 

Totuși, dacă ești familiar cu termenii financiari și ai suficient timp pentru a compara diferite tipuri de credite, poți să mergi direct la creditor. 

Pe scurt, creditul imobiliar se poate garanta şi cu ipotecă pe alte imobile, în timp ce creditul ipotecar se garantează obligatoriu cu ipotecă pe imobilul pentru care s-a acordat creditul.

Ce este creditul imobiliar? Creditul imobiliar reprezintă un împrumut destinat achiziţionării, construcţiei sau renovării (modernizării) unei locuinţe. Pentru a se asigura obligaţia plăţii creditului rezultată în urma acestui împrumut, creditul se poate garanta şi cu o altă locuinţa. 

Creditul ipotecar constă într-un împrumut pentru cumpărarea, construcţia sau renovarea (modernizarea) unei locuinţe. Pentru a se asigura obligaţia plăţii creditului rezultată în urma acestui împrumut, acest tip de credit se garantează obligatoriu cu locuinţa respectivă.

În situaţia în care nu mai aveţi posibilitatea să achitaţi ratele la credit, Banca va încerca pe cale amiabilă încheierea unei înţelegeri, astfel încât să se poată recupera datoriile înregistrate. 

În caz contrar, banca va trece la procedura de executare silită

Ce au spus clienții noștri