Refinanţare credit ipotecar

Descriere

Transformarea creditului sau a creditelor pe care le ai la una sau mai multe instituții financiare bancare sau non-bancare, într-un credit mai avantajos care să provină de la o singură bancă. Pot fi refinanțate doar creditele ipotecare de achiziție, construcție sau modernizare.

Evaluarea imobilului (aceasta se va face pentru a putea calcula dacă imobilul constituie în continuare o garanţie suficientă în cazul în care refinanţarea se va face în favoarea aceleiaşi bănci, iar în cazul în care refinanţarea se va face pentru o altă bancă pentru a stabili dacă valoarea imobilului se încadrează în gradul de acoperire cu garanţii al creditului, solicitat de nouă bancă). Costurile evaluării se variază în jurul sumelor de 300 – 400 RON pentru apartamente (pot exista oferte sau promoţii prin intermediul cărora instituţia financiară acoperă aceste costuri).
În cazul creditelor ipotecare există o problemă suplimentară: în ce măsură, imobilul cu care s-a garantat creditul iniţial ar mai putea sau nu în prezent să acopere sodul refinanţat. Este greu de crezut că, în condiţiile în care preţurile din piaţa imobiliară au scăzut cu cel puţin 50%, mai este posibilă garantarea unui sold destul de similar creditului iniţial luat. Într-o astfel de situaţie, cred că foarte puţini deţin o a doua proprietate (sau cunosc pe cineva dispus să facă acest lucru în favoarea lor) cu care să completeze garanţia minimă solicitată de bancă în prezent.

Avantajele colaborării cu un broker de credite

INFORMARE PERMANENTĂ

Vei fi protejat de anumite „capcane” – multă lume este preocupată de existența unor „clauze ascunse”. Pentru a evita acest lucru, brokerul de credite este alături de tine în citirea contractului și te ajută să înțelegi aspectele care pot crea confuzii.

OFERTE MULTIPLE

Un broker de credite are acces la numeroase produse financiare de pe piață. Poate face comparații între produse de același fel și poate identifica cele mai bune condiții de creditare.

TIMP CÂȘTIGAT

Brokerii de credit pot oferi servicii potrivite pentru persoanele care doresc să obțină împrumutul care să ofere condițiile ideale fără a pierde timp cu găsirea celei mai bune oferte.

COST ZERO

De ce este acest serviciu gratuit? Brokerul de credite ajută instituția financiară să obțină clienți. Banca economisește, astfel, efort, energie si timp alegând să colaboreze cu un broker de credite căruia îi oferă un comision.

SFATURI PROFESIONISTE

Broker-ul de credit ipotecar îți va fi alături pe tot parcursul procedurii de aplicare, de la perioada în care ești în căutarea creditorului potrivit până la semnarea contractului și încasarea banilor.

Criterii minime de eligibilitate

Vârsta

Vârsta minimă: 21 an
Vârsta maximă la momentul expirării creditului: 65 ani pentru bărbați, 63 ani pentru femei

Vechime în muncă

3 luni la actualul angajator și minim 12 luni continue în ultimii 2 ani

Avans

minim de 15% pentru un împrumut în lei și de minim 35% pentru credit în euro

Venitul minim net:

1500 lei

Contract de muncă

pe perioada nedeterminată sau determinată (dacă se acoperă perioada creditului)

Acte Necesare

  • actul de identitate
  • acord ANAF pentru verificarea veniturilor (îl primești și semnezi la sediul nostru)
  • documente care  arate valoarea bunului pentru care soliciți creditul
  • actele de proprietate ale imobilului luat în garanție (ex: extras CF)
  • raportul de evaluare din care reiese valoarea de piață a acestuia (te ajutăm și cu acesta)

Compara oferta a peste 15 banci partenere

Completează formularul de mai jos pentru a fi redirecţionat către pagina de calcul.